25 Οκτωβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 534 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου 2021, χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Πολίχνη. Ο μικρός Ναός στολίζει το  πρώην Στρατόπεδο Καρατάσου.

Τη διακονία του κηρύγματος είχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης ο οποίος  εστιάζοντας στο πρόσωπο του Αγίου Δημητρίου παρουσίασε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της αγιότητας, επισημαίνοντας εύστοχα ποια στοιχεία- προβεβλημένα ιδιαίτερα στην εποχή μας-  δεν συνιστούν την υψηλή αυτή αρετή.

«Η αγιότητα, τόνισε ο π.Παντελεήμων, δεν είναι τυποποιημένη, δεν είναι καλούπι, χυτήριο αγαλμάτων ψυχρών. Ο άγιος δεν είναι θαυματοποιός, μελλοντολόγος, δεν αρέσκεται στην προβολή. Αντίθετα, ο άγιος δρα στην αφάνεια, αγαπά τη σιωπή, κλαίει για τις αμαρτίες του, συναισθάνεται την αδυναμία του, στηρίζεται και υποστηρίζεται από την παντοδυναμία του Θεού. Ο άγιος καθίσταται υπόδειγμα της σωστής σχέσης του πιστού με το Θεό και με τους ανθρώπους».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια καλά και πνευματικά, ιδιαιτέρως απηύθυνε ευχές στο Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη για την ονομαστική του γιορτή.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ακόμα δια πολλών τον π. Βασίλειο Βύρλιο και τους εθελοντές συνεργάτες του για τη φιλόκαλη ανακαίνιση του Ιερού Ναού και την ανάπλαση του χώρου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχε και ο βουλευτής κ. Κ. Γκιουλέκας.

Εκ του Γραφείου Τύπου