30 Ιουνίου 2021 | Τελευταία Νέα | 604 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων στα Πεύκα, τελέστηκε, την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Οι πατέρες της Μητρόπολης έσπευσαν να συνεορτάσουν. Έτσι, το Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο π. Ιωάννης Κρητικόπουλος, προϊστάμενος του Πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο π. Αλέξανδρος Τσόρλος, ο π. Παρασκευάς Αδάμ, ο διάκονος π. Χρήστος Κάνουλας και ο αρχιδιάκονος π. Γεώργιος Πολυχρονιάδης.

Ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της Ακολουθίας, μεταξύ των άλλων είπε: «Οι μνήμες των Αγίων όμορφα εορτάζονται μέσα στην Αγία μας Εκκλησία. Γιορτάζουμε αύριο  τη Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. Ανακαλούμε τη στιγμή της «αλίευσης» των αλιέων από το Μεγάλο  Ψαρά, το Χριστό. Ο Χριστός εντέλλεται στους Αποστόλους να μεταμορφώσουν τον κόσμο, να κηρύξουν το Σταυρό και την Ανάσταση. Οι Απόστολοι έχουν καθαρό το μυαλό τους για τούτο και αμέσως αποδέχονται το κάλεσμα του Χριστού: «ευθέως αφέντες τα δίκτυα ηκολούθησαν Αυτω». Εγκαταλείπουν όλα τα δικά τους και τους δικούς τους και Τον ακολουθούν. Ατέλειωτες πορείες στο όνομα Του και για τη δόξα Του! Το Άγιο Πνεύμα τους ενδυναμώνει, τους συμπαραστέκεται, τους παρηγορεί σε όλες τις δοκιμασίες και τους πειρασμούς τους». 

Συμμετείχαν στην Ακολουθία ο  Βουλευτής κ. Στ. Σιμόπουλος, ο Δήμαρχος Νεαπόλεως και Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης και ο  πρύτανης του Α.Π.Θ. κ.Νίκος Παπαϊωάννου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου