22 Απριλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 2101 προβολές

Δελτίο τύπου
Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015,μέσα σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό , ο οποίος τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη .
Μετά τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Γεωργίου , της οποίας προηγούνταν η Μπάντα της Φιλαρμονικής , αντιπροσωπείες των Σχολείων και Πολιτιστικοί Σύλλογοι , η ιερά πομπή εισήλθε στον κατάμεστο ιερό Ναό.
Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Γεώργιος Μίλκας , ο οποίος με λόγο ζωγραφικό παρουσίασε τη μορφή του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου , του ηγαπημένου του λαού του Θεού. Ο π. Γεώργιος τόνισε ότι η μορφή του Αγίου Γεωργίου υπάρχει στις σημαίες του πεζικού , είναι ζωγραφισμένη σε πολλά σημεία της Μόσχας..υπάρχει ακόμα και σε σπίτια μουσουλμάνων. Ακόμα και μια ολόκληρη χώρα η Γεωργία έχει πάρει το όνομα της από τον Άγιο , επειδή εκεί κήρυξε τον χριστιανισμό η ξαδέλφη του, ισαπόστολος Νίνα. Πάρα πολλοί άνθρωποι πίστευσαν στο Χριστό όταν είδαν την καρτερία του την ώρα του μαρτυρίου του . Ενώ , εκείνην την ώρα ακούστηκε προφητικά η φωνή του Θεού «ανδρίζου , Γεώργιε, και αδίστακτος έσο, πολλοί γάρ πιστεύσουσιν εις Εμέ δια σού».
Παρόντες στον Εσπερινό ήταν ο Βουλευτής κ. Σ. Καλαφάτης , οι Δήμαρχοι Νεαπόλεως –Συκεών κ. Σ. Δανιηλίδης και Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου και πολλά από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Σεβασμιώτατος , στο τέλος , ευχήθηκε: « να κάνουμε φίλο μας τον Άγιο Γεώργιο»
Εκ του ΓραφείουΤύπου