27 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 687 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019, παραμονή της μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από τη ζωή και το έργο του Αγίου Παντελεήμονος ως ιατρού των σωμάτων, τόνισε την ανάγκη της θεραπείας όχι μόνο του σώματος αλλά και της ψυχής μας. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως «ο Χριστός μας το υποσχέθηκε κι εμείς ομολογούμε καθημερινά πως πιστεύουμε ότι τα σώματά μας θα αναστηθούν για να ζήσουν αιώνια άφθαρτα και χωρίς ασθένεια, είτε στον Παράδεισο, είτε… στην κόλαση. Το ζητούμενο λοιπόν, στη ζωή μας, είναι να θεραπεύσουμε την ψυχή μας από το εγωισμό που την κατατρώει για να υπερβούμε ακόμη και αυτόν τον φόβο του θανάτου, και ο τρόπος είναι δια της εξομολογήσεως, της συγχώρησης των αμαρτίων και της μετανοίας, δηλαδή της αλλάγης του προσανατολισμού της ζωής μας και του τρόπου σκέψης μας και, όχι του μετανιώματος για ό,τι στραβό ή λάθος ενδεχομένως έχουμε κάνει».

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους 

συνεργάτες του Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και τις υπηρεσίες του Δήμου για τη βοήθειά τους, τους παρόντες βουλευτές της περιοχής κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα και κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο, τους λοιπούς επίσημους προσκεκλημένους και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στη χαρά της ενορίας, χειροθέτησε αναγνώστες τον κ. Δημήτριο Τούτιο, συνεργάτη και διακονητή του αναλογίου της ενορίας, και τον υιό του Θωμά, αριστούχο μαθητή Γυμνασίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως