18 Ιανουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1090 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου.

Πριν την έναρξη του Εσπερινού,  πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού η Υποδοχή του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος αποτεθησαυρίζεται στο σκευοφυλάκιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Αναστασόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή, στο έργο και στη δράση του μεγάλου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας, Αγίου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της ενορίας, ευχαρίστησε τον ιερέα του Ναού και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ. Αστέριο Γαβότση για την συνεργασία καθώς και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στη χαρά της γιορτής, ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά και ευλογημένη μέσα στην χάρη και την ευλογία του Θεού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως