2 Αυγούστου 2018 | Τελευταία Νέα | 995 προβολές
Δελτίο Τύπου
 

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, παραμονή της μνήμης της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης, καθηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος χαρακτηριστικά και πολύ επίκαιρα ανέφερε ότι: «ο Θεός δεν είναι ένας μάγος που εκτελεί μαγικά τρικ για να μαζέψει οπαδούς. Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο και έβαλε ένα μεγάλο στοίχημα για αυτόν. Η αγάπη Του στην πλήρη της μορφή και η παντοδυναμία Του η ουσιαστική υπήρχαν ήδη μέσα στον άνθρωπο, προτού ακόμα γεννηθεί αυτός ο άνθρωπος. Η παντοδυναμία του Θεού υπάρχει μέσα μας, για να υπομείνουμε το κακό, είτε είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό είτε όχι. Εξάλλου και αυτό μας το δίδαξε πρώτος ο Υιός του Θεού με το παράδειγμά Του, υπομένοντας αγόγγυστα το μέγιστο κακό που μπορεί να πάθει άνθρωπος, (τον εξεφτυλισμό, τον βασανισμό και τον θάνατο), όντας αθώος, προκειμένου να αναλάβει τον άνθρωπο στην πλάτη Του και να τον σώσει χαρίζοντάς του Αιώνια Ζωή δια της Αναστάσεως.’Την τελευταία λέξη δεν θα την πει το κακό, αλλά η δύναμη του Χριστού, που υπάρχει μέσα μας, και με την Ανάσταση Του νικάει το κακό. Αν ο Θεός ενεργούσε με τρόπο μαγικό (ρυθμίζω τα πάντα χωρίς εσένα και την γνώμη σου) θα σήμαινε ότι δεν είμαστε τίποτα άλλο γι’ Αυτόν παρά παιχνιδάκια στα χέρια Του και όχι άνθρωποι με γνώμη και βούληση.«. 

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους ιερείς και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους ιεροψάλτες, τους ιερόπαιδες και τους διακονητές, τον Βουλευτή κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη και τους συνεργάτες του για την βοήθειά τους, ευχήθηκε στον πιστό λαό του Θεού και ιδιαιτέρως στις πολύτεκνες οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή να προοδεύουν μέσα στη χάρη και στην ευλογία του Θεού και της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως