10 Φεβρουαρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1017 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον  πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον  εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στις Συκιές χοροστάτησε, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης μίλησε με ενάργεια και παραστατικότητα για τη βιοτή και το μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους και όρισε τις συντεταγμένες για τη ζωή της αγιότητας.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, εορτή του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Συκεών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας το γενναίο φρόνημά του και την ακλόνητη πίστη, κινούμενος από αληθινή αγάπη που δίδαξε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, λόγω της ημέρας του Ψυχοσάββατου, τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών και αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, ευχήθηκε χρόνια πολλά στον παριστάμενο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη και σε όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τον Ναό και ο τιμώμενος Άγιος να σκεπάζει όλη την ενορία με τη χάρη του.

Εκ του Γραφείου Τύπου