14 Αυγούστου 2015 | Τελευταία Νέα | 1442 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ο θαμα θνσκειν κοσμοστειραν Κρην,
Το
κοσμοπλστου σαρκικς τεθνηκτος.

Ζ ε Θεομτωρ, κν δεκτ θνε πμπτ.

 

Τούτη η Κοίμηση δε θυμίζει πένθος , απώλεια ,θάνατο , είπε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στο λόγο του μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Πεύκα, την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015.

Ο Σεβασμιώτατος, με τρόπο γλαφυρό και λόγο εμπνευσμένο, ανέβασε τους πιστούς σε όρος υψηλό θείας κατήχησης, χρησιμοποιώντας ως αναβαθμούς τους Εόρτιους Θεομητορικούς στίχους.

«Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε…» Από τα πέρατα της οικουμένης συρρέουν οι απόστολοι για να αποδώσουν την οφειλόμενη τιμή στη Μητέρα του Θεού.

«και Συ, Υιέ και Θεέ μου, παράλαβε μου το πνεύμα..» Εκείνη , η οποία απροϋπόθετα παρέδωσε τον εαυτό Της στο σχέδιο και στο θέλημα του Θεού παραδίδει τώρα την τιμία Της ψυχή στα Θεανδρικά χέρια του Υιού και Θεού Της.

«Κλίμαξ προς ουρανόν ο τάφος γίνεται ..»» η Υπεραγία Θεοτόκος υπήρξε η κλίμακα «δι’ ης κατέβη ο Θεός», με την Κοίμηση Της γίνεται η Κλίμακα δια της οποίας το ανθρώπινο γένος ανέρχεται στον Ουρανό .

Εκ του Γραφείου Τύπου