28 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1406 προβολές

Δελτίο Τύπου 16-10-2014
Την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος σκιαγραφώντας τη σπουδαία προσωπικότητα των Αγίων Αναργύρων επεσήμανε τα εξής: « …ασθενούντας θεραπεύετε, λεπρούς καθαρίζετε, νεκρούς εγείρετε, δαιμόνια εκβάλλετε· δωρεάν ελάβετε δωρεάν δότε. Σε αυτά τα πρόσωπα των Αγίων, στα οποία θα αποδώσει ο συναξαριστής εξέχουσες αρετές, τα λόγια του Χριστού έχουν απόλυτη εφαρμογή. Ο Θεός της αγάπης τους οπλίζει με τη δύναμη της θεραπείας για να δείξει τη δύναμη της θεότητος αλλά και για να αγκαλιάσει για ακόμη μια φορά τον άνθρωπο.Το μόνο όπλο τους η βαθιά πίστη στον Αναστημένο Χριστό. Έτσι λοιπόν, την επιστήμη που μαθαίνουν την καταθέτουν στης διακονίας το τραπέζι και με περισσή αγάπη περιποιούνται κάθε πονεμένο και πάσχοντα αδελφό.Οι Άγιοι αυτοί μας διδάσκουν τρόπο διαφυγής από την κρίση, αυτόν της αγάπης και της διακονίας στον πάσχοντα αδερφό.Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όλους όσους διακονούν στο Νοσοκομείο με τον τίμιο ιδρώτα τους και με τον δικό του τρόπο ο καθένας.
Τον Αρχιερατικό Εσπερινό παρακολούθησαν ο ιστορικός Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου , ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Καρδαράς,η Γενική Διεθύντρια κ. Μαρία Γιοκατζή, μέλος του Δ.Σ ο πρώην Γενικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Διοικητικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Καρατζάς, ο τομεάρχης κ. Γεώργιος Γεωργιάδης , η τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ.Φωτεινή Τσουκαλά.

Eκ του Γραφείου Τύπου