4 Ιουνίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1466 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ματρώνας της Ρωσίδος και αομμάτου και του Αγίου ενδόξου νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μαγνησίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μαγνησίας, όπου βρίσκεται Ιερό Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους δύο Αγίους.
Πριν τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού το ιερό εικόνισμα της Παναγίας της Ρευματοκρατούσας από την ενορία της Γέφυρας Θεσσαλονίκης, το οποίο συνόδευε ο ιερέας της Γέφυρας και πλήθος προσκυνητών.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Καγιανίκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Οσίας και του Αγίου καθώς και στην αυριανή Κυριακή του Τυφλού.
Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον ιερέα και τους ενορίτες της Γέφυρας που μετέφεραν την εικόνα της Παναγίας στο Ναό της Μαγνησίας προς ευλογία των πιστών, τους ιερείς και συνεργάτες του Ναού και τους προσκυνητές, ευχήθηκε σε όλους η μητέρα όλων, η Παναγία, να πρεσβεύει στον Υιό της για την προκοπή και την πρόοδο του γένους και του πιστού λαού.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως