18 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 472 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Μοδέστου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλοχωρίου, περιοχή στην οποία ζουν και εργάζονται πολλοί κτηνοτρόφοι, που παραδοσιακά τιμούν τον Άγιο, ο οποίος θεωρείται προστάτης όλων των ζώων.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Καγιανίκος, ο οποίος αναφέρθηκε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια στον βίο και τη δράση του τιμωμένου Αγίου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, αφού τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού και διάβασε τις ευχές του Αγίου Μοδέστου για την προστασία των ζώων, επεσήμανε την παράδοση που υπήρχε επί πολλά χρόνια στον τόπο αυτό και ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την αναβίωση της παλαιάς αυτής τιμής και πανηγύρεως του Αγίου καθώς και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως