2 Αυγούστου 2014 | Τελευταία Νέα | 1654 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 26 Ιουλίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον αρχιερατικό εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Ο π. Τιμόθεος Ρωμανάς στην ομιλία του επικεντρώθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Παντελεήμονος και εξήρε τη σταθερότητα με την οποία αντιμετώπισε το μαρτύριο και τις δελεαστικές προτάσεις του αυτοκράτορα Μαξιμινιανού, καθώς επίσης και τη γενναιότητα με την οποία αρνήθηκε τη δόξα που απολάμβανε στην υπηρεσία του αυτοκράτορα, για να μείνει πιστός στην αγάπη του Χριστού.

Μετά τον εσπερινό ακολούθησε εκδήλωση στον αύλειο χώρο του ναού. Η χορωδία του Αγίου Ραφαήλ με χοράρχη τον κ. Γεώργιο Καρακάση , η Γυναικεία Χορωδία της ιεράς Μητροπόλεως « Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» , και η χορευτική ομάδα του ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το οποίο απέσπασε τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του ακροατηρίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος τιμώντας το έργο των κατηχητικών προσέφερε δώρα στους κατηχητές και τις κατηχήτριες.

Εκ του Γραφείου Τύπου