25 Ιουλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1197 προβολές

Δελτίο Τύπου
Τῇ ΚΕ΄ μηνός Ιουλίου μνήμη της οσίας Ολυμπιάδος της Διακόνου.

Στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Χορτιάτη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας τέλεσε σήμερα, 24 Ιουλίου 2015, Εσπερινό τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Ολυμπιάδος.
Η Ομάδα Αγάπης της Μητροπόλεως , η οποία φέρει το όνομα της Αγίας Διακόνισσας Ολυμπιάδος, παρακολούθησε τον Εσπερινό με αισθήματα κατανύξεως και ευγνωμοσύνης.
Ο Σεβασμιώτατος ,με τον εμπνευσμένο λόγο του ,έκρουσε τις πιο λεπτές χορδές των καρδιών των διακονισσών κυριών και πυροδότησε τον ενθουσιασμό και το ζήλο τους για μεγαλύτερη προσφορά.
«Η Αγία Ολυμπιάδα , είπε ο Σεβασμιώτατος, ηγείται του τάγματος όχι μόνο των μοναζουσών ,καθώς καθοδηγούσε Μοναστήρι δίπλα στην Αγία Σοφία και στο Πατριαρχείο αλλά και του Τάγματος των διακονισσών .
Το θεσμό των διακονισσών τον συναντούμε στα χρόνια των Αποστόλων . Οι Απόστολοι χειροθετούν διακόνισσες για να συνοδεύουν το βηματισμό τους στους ωραίους δρόμους της ιεραποστολής. Οι διακόνισσες σιωπηλές υπηρετούν το Χριστό , Τον αγαπούν ανιδιοτελώς , αφειδώλευτα . Στις διακόνισσες εμπιστεύεται η Εκκλησία τη μεταφορά των Τιμίων Δώρων στα χρόνια των Μαρτύρων .
Οι διακόνισσες της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τη θυσιαστική διακονία τους στα Συσσίτια, στο Κοινωνικό Ιατρείο, στον Ξενώνα δίνουν τη μαρτυρία του Χριστού και αποτελούν κόσμημα της Τοπικής Εκκλησίας».
Ακολούθησε κέρασμα στην αυλή του φιλόξενου μοναστηριού .
Εκ του Γραφείου Τύπου