21 Μαΐου 2020 | Τελευταία Νέα | 966 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο  οποίος τελέστηκε με ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ηλιούπολη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας απευθύνθηκε στους πιστούς που βρίσκονταν εντός και εκτός του Ιερού Ναού: «η αναστάσιμη εντολή δίνεται δια χειλέων Ιησού Χριστού  «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη…». Ο  Κύριος αποστέλλει του αποστόλους Του να ευαγγελιστούν το λόγο της σωτηρίας και συγχρόνως τους προειδοποιεί: τους περιμένουν θλίψεις, ο ειδωλολατρικός κόσμος στον οποίο αποστέλλονται να κηρύξουν θα απορρίψει με πρωτοφανή σκληρότητα το Ευαγγέλιο και Εκείνους, ό,τι εκλεκτότερο είχε ο κόσμος εκείνη την εποχή,  θα τους οδηγήσει στο μαρτύριο, στο θάνατο. Πραγματικά, ρέει άφθονο το αίμα  των μαρτύρων, έως ότου η Πρόνοια του Θεού εμφανίζει το πρόσωπο του άνακτος Κωνσταντίνου. Ο Βασιλεύς μένει στην ιστορία της Εκκλησίας  με την επωνυμία ισαπόστολος. Ο χαρισματικός Μέγας Κωνσταντινος καθίσταται ο Γενάρχης της ρωμηοσύνης. Με τη δικές του ενέργειες ένας καινούργιος πολιτισμός γεννιέται: ο Ελληνοχριστιανικός. Δίπλα του στέκει σεμνή, ταπεινή η βασιλομήτωρ Ελένη, η οποία με τη διακονία της στο χώρο της Εκκλησίας  εγκαινιάζει το θεσμό των διακονισσών. Ο Θεός τιμά την προσφορά της στην Εκκλησία Του: αξιώνεται να ζήσει την εύρεση του Τιμίου Σταυρού!».  

Ανήμερα, Πέμπτη 21 Μαΐου 2020, της γιορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ομώνυμο Ιερό Ναό. Τη διακονία του λόγου είχε ο π.Στυλιανός Αναστασόπουλος.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου