5 Σεπτεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 745 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε προς τιμήν της Αγίας Κασσιανής της βυζαντινής αρχοντοπούλας και υμνογράφου της εκκλησίας, στο όμορφο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην καταπράσινη πλαγιά του Χορτιάτη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Η αγία Κασσιανή είναι η προστάτιδα της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως και Νεαπόλεως, η οποία έσπευσε με ενθουσιασμό στο Μοναστήρι για να αποδώσει τιμή στην Αγία, της οποίας η μνήμη τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Σεπτεμβρίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος και Γέροντας της Χορωδίας με έμπνευση μίλησε «για τη μαρτυρία και διακονία της χορωδίας, καθώς και για το θυσιαστικό έργο των μελών της Ομάδας Αγάπης «Αγία Ολυμπιάδα» της Μητροπόλεως. Τα μέλη της Ομάδας πλαισιώνουν με προθυμία κάθε έργο της τοπικής  Εκκλησίας και αναβιώνουν τον αρχαίο θεσμό των διακονισσών. Είναι συνοδοιπόροι και συνέκδημοι του Αρχιερέως, ακολουθούν το βηματισμό του στα έργα της ευποιΐας. Ο Θεός όπου βλέπει ταπείνωση αποκαλύπτει το σχέδιο Του και ζητά τη συνεργασία του ανθρώπου». Με αυτά τα λόγια ο Σεβασμιώτατος έδωσε το στίγμα των δύο ομάδων και προέτρεψε τα μέλη τους να μιμηθούν τις δύο αγίες, Κασσιανή και Ολυμπιάδα, και να γίνουν «εύχρηστα σκεύη εις διακονίαν ευαρεστώντας στο Θεό και αναπαύοντας τον Επίσκοπό  τους».

Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα οικογενειακό στο αρχονταρίκι της Μονής απήλαυσαν όλοι το γευστικότατο γαλακτομπούρεκο που η αγάπη και η τέχνη της Γερόντισσας Χριστοδούλης είχαν ετοιμάσει.   

 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

(Σε λίγο θα αναρτηθεί και η ομιλία του Σεβασμιωτάτου)