24 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1145 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο 3ο Δημοτικό σχολείο Σταυρούπολης στην πλατεία Τερψιθέας, στο οποίο κάθε Κυριακή τελεσιουργείται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ιερούργησε  την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, για να τιμήσει τη μνήμη της πανσόφου Αγίας Αικατερίνης.

Με λόγο ρέοντα και γλαφυρό ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αποκρυπτογράφησε τα μηνύματα της συνάντησης, όπως αυτή καταγράφεται στο Ιερό Ευαγγέλιο, του πλούσιου νεανίσκου με τον Κύριο. Ο νεανίσκος της Ευαγγελικής Περικοπής είχε καλή διάθεση και αυτό φαίνεται έκδηλα από το γεγονός ότι είχε υπαρξιακές αναζητήσεις και ήθελα πραγματικά να κατακτήσει την ουράνια Βασιλεία. Στη ζωή του όμως υπήρχε μια τρομερή τροχοπέδη: η προσκόλληση του στα υλικά αγαθά. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι μόνον όταν ο πιστός είναι απαγκιστρωμένος από την ύλη μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα στην πρόσκληση του Χριστού:  «δεύρο ακολούθει μοι»  με το «ιδού εγώ, Κύριε».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς που δώδεκα συνεχή χρόνια μετατρέπουν άοκνα το χώρο του Σχολείου σε Εκκλησία, ευχαρίστησε στη συνέχεια το Διευθυντή του Σχολείου καθώς και τους πατέρες που συλλειτούργησαν μαζί του.

Εκ του Γραφείου Τύπου