8 Σεπτεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 996 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πάσας ἀληθῶς, Ἄννα, νικᾷς μητέρας,
Μήτηρ ἕως ἂν σὴ γένηται θυγάτηρ.
Ἐξάγαγε πρὸς φῶς Θεομήτορα ὀγδόῃ Ἄννα.

Στον Ιερό Ναό Γενέσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου στο Ασβεστοχώρι ιερούργησε, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, επεσήμανε, τη διττή, εορτολογικώς, αξία της   σημερινής Κυριακής: αφ’ ενός μάς προετοιμάζει για τη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και αφ΄ ετέρου προβάλλει τη γιορτή της Γένεσης της Θεοτόκου.

«Έτσι, η σημερινή προ της Υψώσεως Κυριακή υποδεικνύει την ευθύνη μας, είπε ο Σεβασμιώτατος, να πολιτευθούμε σταυρικά ενσαρκώνοντας το σταυρικό φρόνημα του Χριστού και υποστασιοποιώντας το σε κάθε διακονία. Η Παναγία μας υπήρξε διακόνισσα στο Σταυρό του Κυρίου. Είναι η Πρώτη Διάκονος της οδύνης του Σταυρού. Γνωρίζει από πόνο και για τούτο δύναται να παραμυθεί τον πόνο, να τον θεραπεύει».

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν ο Δήμαρχος Πανοράματος–Πυλαίας και Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, η Διοικητής του Νοσοκομείου κ.Μαρία Γαβότση, ο Υποδιοικητής κ.Κυριάκος Τσιμπούλης και πολλοί πιστοί που έσπευσαν να καταθέσουν στην Παναγία την τιμή, την ευγνωμοσύνη και την παράκλησή τους.

Εκ του Γραφείου Τύπου