17 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1423 προβολές
Δελτίο Τύπου
Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη σύναξη των 20 Αγίων ενδόξων και ιαματικών Αναργύρων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίων 20 Αναργύρων εντός του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αφιλαργυρία των Αγίων Αναργύρων κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους και στο παράδειγμα που δίνουν σε όλους τους ιατρούς που διακονούν τον πάσχοντα άνθρωπο.
 
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της οικογένειας Παπαγεωργίου, δηλαδή των μεγάλων ευεργετών του Νοσοκομείου, τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Παπά καθώς και τους συνεργάτες του, όπως επίσης το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την παρουσία τους στη χαρά της πανηγύρεως και τους ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στο πολυσχιδές έργο τους.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως