12 Ιουνίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1039 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ναΰδριο  του 424  Στρατιωτικού Νοσοκομείου το οποίο τιμάται στη μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

«Υπέστρεψαν εις Ιερουσαλήμ μετά χαράς μεγάλης», οι μαθητές προσδοκούν την έλευση του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με την υπόσχεση του Κυρίου Ιησού. Το Άγιο Πνεύμα εισέρχεται στη ζωή μας με το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, είπε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του. Το Άγιο Πνεύμα συγκροτεί όλον τον θεσμό της Εκκλησίας. Αυτό το πανσθενουργό Πνεύμα μέσα στους αιώνες φανερώνει όλους τους Αγίους, όπως τον Άγιο Λουκά τον θαυματουργό, τον  ιατρό και Επίσκοπο Κριμαίας. Ο Αγιος Λουκάς πορεύτηκε με υπομονή, με ταπείνωση. Αποδέχθηκε κάθε δοκιμασία, κάθε απόρριψη. Με τη σιωπή της προσευχής υπερέβη τα πρόσκαιρα, μεταποίησε το σταυρό του σε πέρασμα προς την Ανάσταση. Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ο Αγιος Λουκάς είναι ο προστάτης του Νοσοκομείου και ο δικός σας προστάτης. Πιστεύουμε ακραδάντως ότι ο Αγιος αγκαλιάζει στοργικά, συναδελφικά όλους όσους εδώ μέσα υπηρετούν τον ανθρώπινο πόνο».

Μετά το πέρας της Θειας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, πλαισιωμένος από τους πατέρες και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, πραγματοποίησε λιτανεία πέριξ του Ναού. Ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού κύριος Δημήτρης Κούκος ήταν παρών στον εορτασμό.

Εκ του Γραφείου Τύπου