8 Σεπτεμβρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 625 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο που κοσμεί το Γενικό Νοσοκομείο Γ.Παπανικολάου και τιμάται στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος  από τον υμνολογικό στίχο «η γέννησίς Σου, Θεοτόκε Παρθένε, χαράν εμήνυσε πάση τη Οικουμένη» επεσήμανε για άλλη μια φορά το έντονο δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει την πατρίδα μας και προλειαίνει το έδαφος για την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγίστης σημασίας συμβολή της Θεομήτορος στην υλοποίηση του σωστικού σχεδίου του Θεού: η Παναγία μας αγίασε τη μητρότητα  και με την τέλεια υπακοή Της στο θέλημα του Θεού κατέστησε, με την προσωπική Της συμμετοχή,  όλο το ανθρώπινο γένος συνεργό στην εκπλήρωση του θεϊκού σχεδίου της σωτηρίας των ανθρώπων».

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδριτη π.Νεκτάριο Κεμετζετζίδη για τη διακονία του στο πέτρινο εκκλησάκι, καθώς  και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου που είναι επιστρατευμένοι στην υπηρεσία της ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου και ιδιαίτερα στις μέρες μας δίνουν τιτάνιο αγώνα.  

Παρόντες ήταν η Διοικήτρια του Νοσοκομείου, κυρία Μαρία Γιόγκατζη, ο αναπληρωτής Διοικητής κ.Δημήτρης Βαλαρούτσος, η Διευθύνουσα Δήμητρα Παλητζήκα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι από το χώρο του  Ιατρικού  και Νοσηλευτικού  προσωπικού.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου