27 Ιουλίου 2022 | Τελευταία Νέα | 10212 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Χριστιανούς, και προέτρεψε τον λαό του Θεού να την έχει ως πρότυπο στη ζωή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας, τίμησε με τον χρυσό σταυρό του Γέροντος Μητροπολίτου  Διονυσίου, την κ.Αγγελική Καραμητρούση συνεργάτιδα και διακόνισσα  του ναού επί σειρά ετών και πρώτη εθελόντρια από την δημιουργία του ενοριακού συσσιτίου έως και σήμερα. Τέλος, ο Επίσκοπος  ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως,τον Υπουργό κύριο Καλαφάτη, τους Βουλευτές κ.  Σιμόπουλο και τον κ Γκιουλέκα, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αγκαλιάζει πατρικά την περιοχή της Ξηροκρήνης, και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες της λαοφιλούς Αγίας Παρασκευής.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως