9 Μαΐου 2015 | Τελευταία Νέα | 1234 προβολές

Δελτίο τύπου
Την Παρασκευή 8 Μαϊου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Μετέωρα.
Ο π. Παύλος Ιωσηφίδης ιχνογράφησε με ευλάβεια τη μορφή του αγίου Ιωάννη, του ηγαπημένου μαθητή, υπογραμμίζοντας τις στιγμές –σταθμούς της ζωής του: ο άγιος Ιωάννης, ήταν γιος του Ζεβεδαίου και της Σαλώμης και νεώτερος αδελφός του αποστόλου Ιακώβου. Γεννήθηκε στη Γαλιλαία και δε μορφώθηκε, καθώς από μικρός βοηθούσε τον πατέρα του που ήταν ψαράς. Στην αρχή έγινε μαθητής του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου αλλά μόλις γνώρισε τον Ιησού έγινε μαθητής Του μαζί με τον αδερφό του τον Ιάκωβο. Η Εκκλησία μας τού απένειμε την προσωνυμία του Θεολόγου. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης. Όχι μόνο γιατί αναφέρεται συνεχώς στα κείμενα του στην αγάπη, αλλά κυρίως γιατί τη βίωνε και την εξέφραζε. Αγαπούσε πολύ τον Διδάσκαλό του. Τον ακολούθησε και στις πιο δύσκολες ώρες της επίγειας ζωής Του. Όταν οι άλλοι μαθητές ήταν κρυμμένοι «διά τον φόβον των Ιουδαίων», αυτός ήταν παρών στην σύλληψή Του, στην δίκη και στον Γολγοθά, όπου κάτω από τον Σταυρό στις κρίσιμες εκείνες στιγμές του εμπιστεύθηκε ο Χριστός την μητέρα Του. Και αυτός τίμησε την επιθυμία του Κυρίου και μέχρι την Κοίμηση της φρόντιζε την Παναγία μας ως αληθινή του μητέρα. Μαζί με τον αδελφό του Ιάκωβο και τον Πέτρο αποτελούσαν την τριάδα τον μαθητών που είχε μαζί Του ο Χριστός στην ανάσταση της κόρης του Ιάειρου, στο όρος Θαβώρ, όπου «μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών», καθώς και στη Γεσθημανή, όπου προσευχήθηκε πριν από το πάθος Του.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στο εκκλησίασμα την κενωτική προτροπή του αγίου Ιωάννου :« Τεκνία, αγαπάτε αλλήλους» (Ιωαν. ιγ΄ 34)
Εκ του Γραφείου Τύπου