31 Ιουλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 423 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την αξία της ορθόδοξης χριστιανικής οικογένειας, όπως ήταν η οικογένεια του τιμωμένου Αγίου Παντελεήμονος, αφού οι ευλαβείς γονείς του τού μετέδωσαν τη φλόγα της πίστεως, με αποτέλεσμα ο ίδιος ως επιστημών ιατρός να εφαρμόσει κατά γράμμα τα λόγια του Κυρίου και να θυσιαστεί για την αγάπη Του.

Ιδιαίτερη αναφορά όμως έκανε και στο πρόσωπο του Αγίου Ερμολάου, δασκάλου του Αγίου Παντελεήμωνος, τονίζοντας με τον τρόπο αυτό τη σημασία του δασκάλου για τη ζωή του μαθητή

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, όπως και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες του λαοφιλούς Αγίου Παντελεήμονος με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Στράτο Σιμόπουλο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως