15 Σεπτεμβρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 734 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελετής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και Αγίου Δημητρίου Συκεών.

Στον εμπνευσμένο λόγο του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στην ευλογία και τη δύναμη που εκπέμπει ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθώς επίσης και στον δρόμο ζωής και μετανοίας που ανοίγει για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, έτσι ώστε να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να οδηγηθούμε στην αγκαλιά του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας που κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως, ιδιαιτέρως δε επαίνεσε τον πιστό λαό του Θεού για την αθρόα συμμετοχή του στις ιερές ακολουθίες, παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που επικρατούν.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως