9 Σεπτεμβρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 837 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην  Ευκαρπία, στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ  και Άννης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως  και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020.

«Η Εκκλησία, σήμερα, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος με έμφαση, χαίρεται και σταματά με τιμή και ευγνωμοσύνη στα ιερά πρόσωπα των Αγίων Θεοπατόρων, των γεννητόρων της Θεομήτορος.

Τα πρόσωπα αυτά οριοθετούν τα σύνορα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης και αποτελούν την επαλήθευση των προφητειών που εξαγγέλθηκαν αιώνες πριν.

Οι άγιοι Θεοπάτορες ποθούσαν με λαχτάρα ένα παιδί. Αυτός ο πόθος ανέβηκε με τη δύναμη της προσευχής στο θρόνο του Θεού και είλκυσε το έλεός Του .

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αφού έκανε τις απαραίτητες, αποκαλυπτικές για την εγωπάθεια του πολιτισμού μας, συνεπαγωγές, εστίασε στο πρόβλημα της εποχής μας: οι άνθρωποι δεν αγαπούν, δεν θυσιάζονται, δεν αποκτούν παιδιά.

Οι άγιοι Θεοπάτορες συνιστούν παράδειγμα για τους γονείς με την κίνηση της αυταπάρνησής τους να παραδώσουν  την κόρη τους στο Ναό.

 Εμείς, πού εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας; έθεσε ο Σεβασμιώτατος το ερώτημα- κριτήριο της πίστης».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πατέρες του Ναού για την άψογη ετοιμασία της Πανηγύρεως.  

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Μήλιος.

Εκ του Γραφείου Τύπου