30 Μαρτίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1086 προβολές

Δελτίο τύπου

Ανήμερα του Ευαγγελισμού , Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαιτέρως πανηγυρική και το εορταστικό χρώμα επέτεινε η έντονη παρουσία της Ελληνικής Σημαίας και των μαθητών των Σχολείων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας με ενθουσιασμό και συγκίνηση αναφέρθηκε στο θαύμα που φέρει το όνομα :Επανάσταση του 1821. Ο Σεβασμιώτατος, στο λόγο του , μνημόνευσε τις θυσίες των αγωνιστών , την ανιδιοτελή αγάπη τους για την πατρίδα , τη δυνατή πίστη τους στο Θεό, την αταλάντευτη αφοσίωσή τους στην Εκκλησία. Όλα τούτα «άρπαξαν» τη χάρη του Θεού και γέννησαν το θαύμα :την απελευθέρωση της Ελλάδας μετά από 400 χρόνια πικρής σκλαβιάς.

Το θαύμα μπορεί να επαναληφθεί , είπε ο Σεβασμιώτατος , παρά το γεγονός, ότι όλα δείχνουν πως είμαστε «πολύ χαμηλά» ως έθνος στου « κακού τη σκάλα». Ο Θεός όμως έχει τη δύναμη να μας χαρίσει «τα πρωτινά μας φτερά» και , σύμφωνα με τον ποιητή , Κ. Παλαμά, να μας καλέσει πάλι σε πτήσεις υψηλές ..

«και μην έχοντας πιο κάτου άλλο σκαλί

να κατρακυλήσει, πιο βαθειά

στου κακού τη σκάλα,

για τ’ ανέβασμα ξανά ,που σε καλεί ,

θα αισθανθείς να σου φυτρώνουν , ω χαρά !

τα φτερά τα πρωτινά σου τα μεγάλα.

Εκ του Γραφείου Τύπου