8 Μαρτίου 2020 | Τελευταία Νέα | 1731 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, πρώτο Σάββατο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατά το οποίο τελείται η σύναξις των Αγίων Ενδόξων Μεγαλομαρτύρων Θεοδώρου του Τήρωνος και Θεοδώρου του Στρατηλάτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα περικαλλέστατο Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Συκεών. 

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συνέσιος Στάθης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κασσανδρείας, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγιότητα ως πρότυπο και τρόπο ζωής για κάθε χριστιανό, καθώς επίσης και στο θαύμα των κολλύβων του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την προετοιμασία και την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως, όπως και τον πιστό λαό του Θεού με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ. Συμεών Δανιηλίδη για τη συμμετοχή τους σε αυτό, ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλή Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή και καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως