1 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 495 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Ανδρέου Πενταλόφου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, εστιάζοντας στη ζωή, τη δράση και το μεγάλο κηρυκτικό έργο του Αγίου Ανδρέου,

ο οποίος, όπως υπογράμμισε, ενώ αρχικά υπήρξε μαθητής του Τιμίου Προδρόμου, μόλις αντίκρυσε τον Ιησού Χριστό και δέχθηκε την κλήση και την πρόσκληση από Εκείνον για να καταστεί αλιέας ανθρώπων, άφησε την μέχρι τότε ζωή του και ακολούθησε πιστά και με αφοσίωση τον Διδάσκαλο, αναλαμβάνοντας την αποστολή που του ανέθεσε. Κλείνοντας δε, προέτρεψε όλους, και βεβαίως τους πιστούς που προσήλθαν για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο, να αποδεχθούν και οι ίδιοι την κλήση από τον Κύριο και να αναλάβει ο καθενός την αποστολή του, για να οδηγηθούν στη σωτηρία.

Στο τέλος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τον ιερέα της ενορίας και όλους όσοι συνετέλεσαν στην οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην υποδοχή του αποτμήματος του τιμίου λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μαγνησίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα προ της ενάρξεως του Εσπερινού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως