26 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 746 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Ευόσμου.

 

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο και τη δράση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κατά τα δύσκολα και πέτρινα χρόνια της σκλαβιάς, στα θεμέλια που έβαλε ο ίδιος για την ελευθερία του Γένους διδάσκοντας Χριστό και Ελλάδα σε κάθε πόλη και χωριό του υπόδουλου έθνους μας, καθώς και στην πίστη του Αγίου προς τον Θεό, η οποία υπήρξε το κίνητρο για όλη αυτή την πορεία στην επίγεια ζωή του και η οποία τον οδήγησε στο να λάβει τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου για τον Χριστό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού για την οργάνωση της πανηγύρεως, όπως και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες του Αγίου ολόκληρης της Ρωμιοσύνης.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως