3 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 524 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Εξοχής.  

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο του τιμωμένου Αγίου, ο οποίος αποτελεί για όλους μας πρότυπο αληθινής πίστης και μαρτυρίας για τον Θεό, και στο γεγονός της ανακομιδής και μεταφοράς του ιερού λειψάνου του, γεγονός που πανηγυρίζουμε σήμερα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον ιερέα της ενορίας και τους συνεργάτες του για την προετοιμασία και την οργάνωση της δεύτερης αυτής πανηγύρεως, όπως και τους εκπροσώπους του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και τον πιστό λαό του Θεού που προσήλθαν για να τιμήσουν τον εορταζόμενο Άγιο, τέλεσε το μνημόσυνο των μεγάλων ευεργετών της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Γεωργίου και Ουρανίας Γεωργαντουλίδη, οι οποίοι δώρισαν την οικία τους στην Ιερά Μητρόπολη. Με τη φροντίδα δε του Σεβασμιωτάτου η οικία αυτή μετατράπηκε στον Ξενώνα φιλοξενίας συγγενών ασθενών » ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ», απέναντι ακριβώς από το Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως