17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1333 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Άγιο Νικόλαο Νεοχωρούδας ιερούργησε σήμερα, Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Βηματίζουμε μαζί με τον Ευαγγελιστή Λουκά, είπε, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος .Στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή θα συναντήσουμε το Χριστό «εν μια των συναγωγών». Μια γυναίκα πονεμένη πλησιάζει τον Κύριο . Μια γυναίκα συγκύπτουσα .Η ασθένεια την έχει κυρτώσει με αποτέλεσμα «μη δυναμένη ανακύψαι εις το παντελές». Μόλις ο Χριστός τη συναντά κατανοεί αμέσως την ασθένεια και τη δυσκολία της και τη θεραπεύει με μια κουβέντα. Ο αρχισυνάγωγος, ο οποίος είναι παρών , μεστός υποκρισίας, επιτιμητικώς υποδεικνύει στο Χριστό ότι παραβίασε την εντολή περί σεβασμού του Σαββάτου . Ο Χριστός διαβλέπει την υποκρισία του και τη στηλιτεύει αυστηρά. Η Ευαγγελική Περικοπή καθρεπτίζει ένα φαινόμενο των ημερών μας: το πλεόνασμα της υποκρισίας . Για τούτο και οι νέοι αντιδρούν και επαναστατούν. Η γνησιότητα και η ειλικρίνεια όμως θα μας βοηθήσουν να επουλώσουμε τις χαίνουσες πληγές της κοινωνίας και να καλλιεργήσουμε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις».

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιούργησαν τα καλαντίσματα μελών της Γυναικείας χορωδίας «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» της Ιεράς Μητροπόλεως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Εκ του Γραφείου Τύπου