29 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 602 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019, ημέρα μνήμης της Οσίας μητρός ημών Ειρήνης, ηγουμένης της Μονής του Χρυσοβαλάντου, της θαυματουργού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ευκαρπίας. 

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής από τον Ευαγγελιστή Ματθαίο, αναλύοντας τη θεραπεία του παραλυτικού από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και στον θαυμαστό βίο της τιμωμένης Αγίας, η οποία αποτελεί για όλους μας πρότυπο αληθινής πίστης και ολοκληρωτικής αφοσίωσης στον Θεό. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο και τα μήλα προς τιμήν της Αγίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την προετοιμασία και την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως καθώς και τον βουλευτή της περιοχής κ. Ευστράτιο Σιμόπουλο και τον πιστό λαό του Θεού, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες της λαοφιλούς Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει την ομάδα νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστώνης με επικεφαλής τον π. Δημήτριο Μωραΐτη, οι οποίοι φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στη Μητρόπολή μας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΚΟΣΜΟΣ», που αφορά την ανταλλαγή και τη φιλοξενία νέων μεταξύ των δύο Μητροπόλεων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως