27 Ιουλίου 2019 | Τελευταία Νέα | 844 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, ημέρα μνήμης του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του υπογράμμισε την αξία της ορθόδοξης χριστιανικής οικογένειας, η οποία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, επιτελεί σωστά το έργο της όταν διδάσκει στα μέλη της την αλήθεια του Ευαγγελίου. Μια τέτοια οικογένεια ήταν και αυτή του Αγίου Παντελεήμονος, καθώς οι ευλαβείς γονείς του του μετέδωσαν τη φλόγα της πίστεως, με αποτέλεσμα ο ίδιος ως επιστημών ιατρός να εφαρμόσει κατά γράμμα τα λόγια του Κυρίου και να θυσιαστεί για την αγάπη Του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου και χειροθέτησε αναγνώστες τέσσερις διακονητές της ενορίας, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, όπως και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες του λαοφιλούς Αγίου Παντελεήμονος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως