12 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 1135 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή των Μυροφόρων, 12 Μαΐου 2019.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στη «δοκιμασία της μοναξιάς» που βίωσε ο Κύριος κατά την ώρα του Σταυρικού του μαρτυρίου. Μια δράκα γυναίκες όμως οι μυροφόρες «παραμυθούν» τη μοναξιά Του με την αφοσίωση και την τρυφερότητα της αγάπης τους. Στέκονται δίπλα στο Σταυρό, ξεκινούν «λίαν πρωϊ», δαμάζουν το φόβο τους για τους «φυλάσσοντες τον τάφο» Ρωμαίους στρατιώτες. Η αγάπη τους για το Χριστό τις αξιώνει να γίνουν οι πρώτοι μάρτυρες της Ανάστασης. Στα πρόσωπα των Μυροφόρων σήμερα, είπε ο Σεβασμιώτατος, η Εκκλησία τιμά τις γυναίκες που θυσιαστικά  και αφανώς διακονούν.

Ο Ιερός Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου πανηγυρίζει την Κυριακή των Μυροφόρων και έχει καταστεί και, συγχρόνως,  καταστήσει τον περιβάλλοντα χώρο,  με τις φιλόπονες προσπάθειες των πατέρων, π.Χερουβείμ Μαριάκη και π.Κωνσταντινου Χατζηαγγελίδη, Κήπο της Ανάστασης.

Παρών ήταν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Παὐλος Κεσόγλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου