4 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 712 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 2 Μαϊου 2019, εορτή της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαγνησίας.

Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης, ο οποίος, αφορμώμενος από το λαμπροφόρο μήνυμα της Αναστάσεως, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αγιότητας και της ταπείνωσης που εκπέμπει ο βίος του Αγίου Αθανασίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους άρχοντες και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή τους στο πανηγύρι της ενορίας, καθώς και τον ιερέα της ενορίας για την προετοιμασία, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευφρόσυνα, πλημμυρισμένα από το φως της Ανάστασης.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το παραδοσιακό κουρμπάνι, το οποίο προσέφερε με αγάπη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού σε όλους τους πιστούς προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως