17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1198 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4-12-14

Τη 4η του αυτού μηνός, Αθλησις της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας…

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Σταυρουπόλεως, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Ο Σεβασμιώτατος με τρόπο εύληπτο και γλαφυρό απεκάλυψε τη μορφή της Αγίας Βαρβάρας στο πολυπληθές εκκλησίασμα. Μεταξύ άλλων υπογράμμισε : « Το πρόσωπο της Αγίας Βαρβάρας διασώζεται μέσα από το μαρτύριο της. Ζεί στο αφιλόξενο περιβάλλον της ειδωλολατρίας. Παρόλο που ο πατέρας της, ο Διόσκορος, την εισάγει στον κόσμο της ειδωλολατρίας, εκείνη απορρίπτει τη θρησκεία του πατέρα της.

Καταφέρνει με τη δυνατή πίστη της να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να καταστήσει τον εαυτό της δοχείο της χάριτος του Θεού.

Καμία δυσκολία δεν στέκεται ικανή να ανακόψει το δυνατό σύνδεσμο της Αγίας με το Χριστό». .. «Η αγία Βαρβάρα μας δείχνει το δρόμο του φωτός και της αγιότητας».

Δεν γνωρίζουμε βέβαια τα κριτήρια του Θεού, ίσως όμως το μαρτύριο της αγία Βαρβάρας ήταν από τα σκληρότερα, γιατί στη θέση του δημίου έβλεπε τον πατέρα της.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως