14 Σεπτεμβρίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1043 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Παγκόσμιος Υψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της τελέτής Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου.
Στον εμπνευσμένο του λόγο, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου και στο δρόμο ζωής και μετανοίας που εκπέμπει έτσι ώστε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας και να οδηγηθούμε στην αγκαλιά του Θεού. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας δε, ευχαρίστησε τους πατέρες της ενορίας και όλους όσους κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως και ιδιαιτέρως τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του σε αυτήν, ενώ παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν ο Βουλευτής κ. Θεόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης με τους συνεργάτες του.   

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

The requested photo source cannot be loaded at this time.