8 Ιουνίου 2018 | Τελευταία Νέα | 905 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα, εκ μεταφοράς της εορτής του Αγίου, Ιερό Ναό Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας, εντός του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως Θεσσαλονίκης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον βίο του νεοφανούς και λαοφιλούς Αγίου Λουκά, ο οποίος μέσα από τις κακουχίες και τα μαρτύρια που υπέστη, ελαβε τον αμαράντινο στέφανο της δόξης, αλλά και στην συμβολή του στην εξέλιξη της Ιατρικής επιστήμης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε για την προσφορά τους τον Διευθυντή του Νοσοκομείου, Ταξίαρχο κ. Μιχαήλ Ιωσηφίδη, τους Υποδιευθυντές, την Διευθύνουσα, τους ιατρούς, το προσωπικό και όλους όσους υπηρετούν με θυσιαστικό πνεύμα στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο, καλωσόρισε τον εκπρόσωπο του Στρατηγού-Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού και όλους όσους συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, ενώ προέστη της Λιτανείας της Ιεράς εικόνος και του Ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά εντός του Νοσοκομείου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως