3 Ιουνίου 2018 | Τελευταία Νέα | 1660 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Κυρίου μου πάντας μν τος φίλους,
Ε
τις δ μέλλων, ες τος πάντας εσίτω.

Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 3 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο π. Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος  Διευθυντής της Πατριαρχικής Θεολογικής Ακαδημίας στον Καναδά, στον περιεκτικό λόγο του, αναφέρθηκε στη ζωή των αγίων, οι οποίοι φανέρωσαν με τη ζωή τους το πρόσωπο του Χριστού «ως επιστολή αναγινωσκομένη από πάντας. Οι άγιοι έδειξαν ότι το Ευαγγέλιο είναι ο τρόπος ζωής και μπορεί να βιωθεί από όλους εμάς».

Ο Σεβασμιώτατος, ως δώρο ευλογητικό, πρόσφερε στην εορτάζουσα Ενορία τη χειροθεσία του π.  Αλέξανδρου  Καρακάση στο βαθμό του Πρωτοπρεσβύτερου και του π.Νεκταρίου Κικιρίκη στο αξίωμα  του  Αρχιμανδρίτη.

Την προηγούμενη ημέρα, Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε μεγαλοπρεπώς  και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών στον Ιερό Ναό, ο οποίος  φιλοξενεί το μεγαλύτερο ιστορικό συσσίτιο της Πόλης μας και διακονεί καθημερινά πάνω από 520 άτομα.

Εκ του Γραφείου Τύπου