23 Μαΐου 2018 | Τελευταία Νέα | 890 προβολές

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως

 

Την Δευτέρα 21 Μαϊου 2018, εορτή των Αγίων ενδόξων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παύλος Ιωσηφίδης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στη συμβολή του Μεγάλου Αγίου και Αυτοκράτορος της οικουμένης Κωνσταντίνου στη διάδοση και εδραίωση του Χριστιανισμού αλλά και στην καθοριστική συμβολή της Αγίας μητέρας του, της Αγίας Ελένης, στη διάσωση των θεμελίων της πίστεως μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν των Αγίων, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της πανηγύρεως, τους ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τις κυρίες του Φιλοπτώχου, τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Εστίας, τους ιεροψάλτες και τους ιερόπαιδες, ενώ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία.