18 Μαΐου 2018 | Τελευταία Νέα | 863 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τιμήθηκε η Δεσποτική εορτή της Θείας Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την Πέμπτη της Αναλήψεως, 17 Μαϊου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Πολίχνης.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της εορτής και συγκεκριμένα στο νόημα του «ουρανού» στη ζωή μας, όπως χαρακτηριστικά είπε, και στη χαρά που έλαβαν οι μαθητές του Κυρίου κατά την Ανάληψή του στους ουρανούς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού εξέφρασε ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και τον κ. Γεώργιο Τανιμανίδη για την ευλογία και την άδεια ελεύσεως του ιερού εικονίσματος της Παναγίας Σουμελά, το οποίο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαϊου 2018, και αφού ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες της ενορίας για την προετοιμασία της υποδοχής της ιεράς εικόνας και της πανηγύρεως, τον Δήμαρχο Παύλου Μέλα κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη και τον πιστό λαό του Θεού, που προσήλθε για να προσκυνήσει την Παναγία Μητέρα μας, τέλεσε το Αρχιερατικό μνημόσυνο για όλους τους αναιρεθέντες αδελφούς μας κατά τη γενοκτονία του Πόντου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως