17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1092 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014. Στη χαρά της Πανήγυρης προστέθηκε η χαρά της προσφοράς ενός νέου ανθρώπου στη διακονία του ιερού θυσιαστηρίου . Ο κ. Αλέξανδρος Γκόρτσης ο οποίος υπήρξε κατηχητόπουλο , κατηχητής και στέλεχος της Μητρόπολης κλήθηκε να ανέλθει στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Χειροτονήθηκε διάκονος , ενώ το ιερό θυσιαστήριο και το σεπτό Μητροπολίτη περιστοίχιζαν μια πλειάδα ιερέων, που ήρθαν από μακριά για συμπροσευχηθούν στη μεγάλη αυτή και ιερή στιγμή.

Ο π. Αλέξανδρος, έκδηλα συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους τον προετοίμασαν να ανταποκριθεί στο υψηλό κάλεσμα της ιερωσύνης. Έτσι, αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στους πνευματικούς του πατέρες , στους ιερείς της ενορίας και στα πρόσωπα της οικογένειας του. Υπογράμμισε ακόμα με έμφαση τη συμπαράσταση και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του τόνισε πόσο μεγάλης σημασία γεγονός αποτελεί η είσοδος ενός νέου ανθρώπου στα «άγια των αγίων» και κάλεσε όλα τα νέα παιδιά να παραδειγματιστούν και να οδηγήσουν τα βήματά τους στον άναντη άλλα όμορφο δρόμο της Ιερωσύνης. «Σας καλώ να συστράτευση , είπε ο Σεβασμιώτατος , με σκοπό να επιχειρήσουμε τη μεγαλύτερη επανάσταση ,την επανάσταση της αγάπης. Μόνον έτσι μπορεί να αλλάξει ο κόσμος»

Εκ του Γραφείου Τύπου