2 Μαΐου 2018 | Τελευταία Νέα | 868 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Τετάρτη του Παραλύτου 2 Μαϊου 2018, εορτή της Μεσοπεντηκοστής και της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαγνησίας.
Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παντελεήμων Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αγιότητας και της ταπείνωσης που εκπέμπει ο βίος του Αγίου Αθανασίου, ενώ στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους άρχοντες και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας, τον ιερέα της ενορίας για την προετοιμασία και ευχήθηκε σε όλους Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το παραδοσιακό κουρμπάνι που προσέφερε με αγάπη το Εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού σε όλους τους πιστούς προς τιμήν του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως