27 Δεκεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1441 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΎΠΟΥ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου στην Εξοχή, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, ανήμερα της εορτής του πρωτομάρτυρα και αρχιδιακόνου Στεφάνου.

«Και ην το πρόσωπον αυτού, ωσεί πρόσωπον αγγέλου» ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τη μαρτυρία της πίστεως και την έμπνευση που προκαλούσε ο Αρχιδιάκονος Στέφανος με το φωτεινό του πρόσωπο, στο οποίο καθρεπτίζονταν μία άγια και αγωνιστική ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,  ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφίκιο του οικονόμου στον π. Σταύρο Ιντζέ.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος, με τη  συνοδεία του, επισκέφτηκε το «αρχονταρίκι του αγίου Στεφάνου» το   σπίτι δηλαδή του πρώην Διευθυντού της Παθολογικής Κλινικής  του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κ. Εμμανουήλ Πάγκαλου και είχε μία όμορφη αναστροφή με συνεργάτες της Μητρόπολης.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στο Μοναστήρι της Παναγίας της  Χορταΐτισσας, για να επιθεωρήσει την κατασκευή του εξωνάρθηκα.

Εκεί, η λαϊκή ευσέβεια εκδηλώθηκε με τρόπο πρωτότυπο και συγκινητικό: ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης έδωσε το όνομα της Παναγίας  της Χορταίτισσας στο καινούργιο οκταθέσιο λεωφορείο του και παρακάλεσε το Σεβασμιώτατο να τελέσει τον αγιασμό. Ο Σεβασμιώτατος, του ευχήθηκε να είναι καλοτάξιδο  το νέο όχημα και να πορεύεται «εις οδούς ειρήνης και χαράς» πάντα.

Εκ του Γραφείου Τύπου