29 Αυγούστου 2016 | Τελευταία Νέα | 2026 προβολές

Δελτίο τύπου

Τέμνει κεφαλὴν χεὶρ μιαιφόνος ξίφει,
Τοῦ χεῖρα θέντος εἰς κεφαλὴν Κυρίου.
Εἰκάδι ἀμφ’ ἐνάτῃ Προδρόμου τάμεν αὐχένα χαλκός.

 

Ανήμερα της εορτής της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστή Ιωάννου , Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό  της Μητροπόλεώς μας της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βράντσεα κ.  Κυπριανός συλλειτουργούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Την κατανυκτική ατμόσφαιρα επέτεινε η μελωδικότατη χορωδία των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, η οποία έθελξε και έτερψε το πυκνό εκκλησίασμα με τους γλυκύφθογγους ύμνους της  και προκάλεσε την άνωση των ψυχών .

Ο Αρχιεπισκόπος Μπουζαίου και Βράντσεακ κ.  Κυπριανός χάρισε στο Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα μία Εικόνα του Αγίου Σάββα προστάτη και πολιούχο της Εκκλησιαστικής Του  Επαρχίας του ,ο Οποίος ήλκε την καταγωγή του από την αγιοτόκο Καππαδοκία .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ.   Κυπριανό, υπογράμμισε το ασκητικό ήθος του Τιμίου Προδρόμου, την αταλάντευτη διάθεση  ομολογίας Του, η οποία σφραγίστηκε με το μαρτυρικό Του θάνατο.

Εκ του Γραφείου Τύπου