26 Μαρτίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1236 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως  κ. Βαρνάβας ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής Εορτής.

Τη γιορταστική ατμόσφαιρα επέτεινε η παρουσία της Εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας και η σεπτή παρουσία του αγίου Καθηγούμενου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στο λόγο του αναφέρθηκε στην υψοποιό αρετή της ταπείνωσης της Παναγίας  μας, η οποία την κατέστησε Μητέρα του Θεού και της πρόσφερε «τα δευτερεία της θεότητος» .

Ο Γέροντας Εφραίμ μίλησε για τη φλογερή χριστιανική πίστη των αγωνιστών του 1821 και την αφοσίωση τους στην Εκκλησία: πριν από τις  μεγάλες μάχες προσεύχονταν, νήστευαν και στη συνέχεια κοινωνούσαν των αχράντων Μυστηρίων.

Παρούσα στη Θεία Λειτουργία και η κυρία  Κατερίνα Ανσίμοβα, η εκ Ρωσίας δωρήτρια της Εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας, στην οποία Εικόνα αξίζει να σημειωθεί ότι κατ’ εντολή του Προεστώτος Γέροντος Εφραίμ, έχουν εναποτεθεί τρίμματα από το ιερό λείψανο του Αγίου Μάξιμου του Γραικού.

Εκ του Γραφείου Τύπου