26 Ιουλίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1235 προβολές

Δελτίο τύπου

Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μενεμένης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015.

«Συνοδοιπορούμε με τον Ευαγγελιστή Ματθαίο , είπε ο Σεβασμιώτατος, και η ματιά μας καθηλώνεται στη σκηνή της επιτέλεσης του θαύματος του χορτασμού των πεντακισχιλίων . Ο Κύριος δεν έχει την πρόθεση να καταπλήξει τα πλήθη κάνοντας κάτι εντυπωσιακό , όπως είναι ένα θαύμα, ούτε επιθυμεί να γίνει λαοφιλής. Με το θαύμα ο Χριστός φανερώνει τη Βασιλεία του Θεού που έρχεται , που είναι ήδη εγγύς.

«Δότε υμείς αυτοίς φαγείν»: είναι η εντολή που δίνει στους μαθητές Του. Αναθέτει στους δικούς Του να χορτάσουν την πείνα των ανθρώπων. Έτσι γίνεται πάντα. Και σήμερα, τούτη η θεϊκή εντολή υποστασιοποιείται, στον αμπελώνα της Τοπικής μας Εκκλησίας με το πολυσχιδές και πολυεπίπεδο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο.

Ο Κύριος, στο σημερινό θαύμα,  προτυπώνει ακόμα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας: μέσα στους αιώνες η μετάδοση των Αχράντων Μυστηρίων χορταίνει την πείνα των ανθρώπων για τη θέωση ..»

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ήταν παρών στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εκ του Γραφείου τύπου