23 Απριλίου 2020 | Τελευταία Νέα | 777 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη  23 Απριλίου  2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

«Τιμούμε σήμερα, υπογράμμισε με έκδηλο ενθουσιασμό, ο Σεβασμιώτατος, τη μνήμη του Καππαδόκου Αγίου που είναι ο πολιούχος και προστάτης της Μητρόπολής μας, της Τοπικής μας Εκκλησίας. Η Εκκλησία του Χριστού, μέσα στους αιώνες, πορεύεται μνημονεύοντας και προσκομίζοντας. Ένα «νέφος»  μαρτύρων, κατά το λόγιο του Αποστόλου Παύλου, ως καθοδηγούσα νεφέλη την οδηγεί και συγχρόνως την «σκεπάζει». Από το αίμα αυτών των μαρτύρων, ποτίστηκε το δένδρο της Εκκλησίας και έφερε πολύχυμους καρπούς. Και σήμερα, όπως πάντα, η Εκκλησία διαβιοί μέσα σ’ έναν κόσμο που αρνείται τη δύναμη της πίστης, που προβάλλει νέες μορφές ειδώλων, που προτείνει τη λατρεία των κτισμάτων αντί του Κτίστου, που διώκει όσους δεν «κάμπτουν γόνυ τω Βάαλ».

Η Ανάσταση του Χριστού, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της πίστης μας .

Τώρα και εις τους αιώνες ζει Κύριος ο Θεός!

Η Εκκλησία είναι ζώσα όσο μνημονεύει, κοινωνεί το Άχραντο σώμα και Αίμα του Χριστού. Για τούτο σάς παρακαλώ και σάς προτρέπω έχετε το νου σας: να ναι οι καρδιές σας ανοικτές, για να αναγνωρίσετε το πρόσωπο του αναστημένου Χριστού».  

Εκ του Γραφείου Τύπου

https://www.youtube.com/watch?v=PIPD8Aesmuc