2 Μαΐου 2020 | Τελευταία Νέα | 1066 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανήμερα της εορτής της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Αθανασίου, Σάββατο 2 Μαΐου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε, περιστοιχούμενος από τον π.Γεώργιο Μίλκα, προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού, τον π.Λάζαρο Βύρλιο, τον διάκονο  π.Γεώργιο Αντωνιάδη και τον αρχιδιάκονο π.Γεώργιο Πολυχρονιάδη, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο.

Βρισκόμαστε, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, στον ιστορικό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο, στην ιστορική καρδιά της πόλης, όπου ιερουργείται, εδώ και χρόνια το θαύμα: μια ολόκληρη Βασιλειάδα υποδέχεται, παρηγορεί, περιθάλπει, κατηχεί, τη νεότητα, το γήρας, τους πενομένους, ακόμα και τα νήπια. Μια Βασιλειάδα, η οποία αναπαύεται στην αγκαλιά του «παππού», του  αγίου Αθανασίου. Ζωντανή η παρουσία του στον ιστορικό Ναό δια της υπάρξεως των ιερών χαριτόβρυτων λειψάνων του».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος λιτάνευσε τη Σεπτή Εικόνα του Αγίου στον αύλειο χώρο του Ναού, ενώ οι καμπάνες σήμαιναν αναστάσιμα, χαρμόσυνα.

Εκ του Γραφείου Τύπου