22 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 885 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Συκεών, στον οποίο τιμάται ιδιαιτέρως το πρόσωπο της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας.

«Ο Συναξαριστής θα μνημονεύσει όλα τα πρόσωπα από τον πατριάρχη Αβραάμ μέχρι τον Ιωσήφ τον μνήστορα και θα ξετυλίξει ενώπιον των οφθαλμών μας το γενεαλογικό δένδρο του Κυρίου Ιησού Χριστού, είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στο πνευματοφόρο  κήρυγμά του. Ο Κύριος έρχεται όχι για να κρίνει τον κόσμο, αλλά για να τον σώσει. Αναλαμβάνει, μέσα στην άβυσσο της αγάπης Του, τις αστοχίες και τις αποτυχίες μας, μάς απενεχοποιεί από τα αμαρτήματά μας. Μάς δίνει άφεση! Μάς αθωώνει όλους, γιατί  είναι ο ταπεινός Θεός που γεννιέται στην ταπεινή Φάτνη της Βηθλεέμ από ένα ταπεινό θυγάτριο, την Παναγία μας. Σε τούτη την πνευματική οικογένεια συγκαταλέγεται και η Αγία Αναστασία. Το όνομά της μαρτυρεί τη δύναμη της Ανάστασης και το μαρτύριό της «σφραγιζει»  την αγάπη της για το Χριστό».

Την παραμονή, Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης, έχοντας ως αφόρμηση ένα περιστατικό από τη ζωή ενός ακροβάτη, άρχισε το  γλαφυρό κήρυγμά του. «Είχα καρφώσει τα μάτια σε ένα φωτεινό σημείο στη απέναντι  όχθη και έτσι κατάφερα να διαβώ, πάνω από το τεντωμένο σχοινί, τον ποταμό Νιαγάρα». Και η Αγία Αναστασία είχε στραμμένα τα μάτια της ψυχής της στο Χριστό. Από Εκείνον αντλούσε δύναμη και Εκείνος έδινε νόημα στη ζωή της. Η Αγία ήξερε ότι σώζεται ό,τι θυσιάζεται, γι’ αυτό θυσίασε τη ζωή της για την  αγάπη του Χριστού.

Εκ του Γραφείου Τύπου